Gasaansluiting verwijderen tijdelijk gratis

Gasaansluiting verwijderen tijdelijk gratis

 

 

 

 

 

Gasaansluiting verwijderen tijdelijk gratis

Vanaf maart 2021 is het verwijderen van de gasaansluiting voor consumenten (tijdelijk) gesocialiseerd. Dat betekent dat klanten die een verzoek indienen voor het definitief verwijderen van hun gasaansluiting hiervoor tijdelijk geen kosten betalen.

Wie een duurzaam verwarmingssysteem installeert en van het aardgas afgesloten wil worden, moet vanwege veiligheidseisen de gasaansluiting laten verwijderen. Hieraan waren kosten verbonden die konden oplopen tot wel € 800,-. Dit staat de ambitie van een gasloze samenleving in de weg. De politiek heeft erop aangedrongen om de kosten te verlagen. Vanaf 1 maart 2021 zijn er daarom geen kosten meer verbonden aan het verwijderen van de gasaansluiting.

Wie de meter voor 1 maart 2021 heeft laten verwijderen kan helaas geen gebruik maken van deze nieuwe regeling. De regeling is tijdelijk. Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe energiewet. Daarin wordt gekeken naar de verdeling van kosten voor het verwijderen van gasaansluitingen.

Energieloket Flevoland helpt graag met onafhankelijk advies en tips
Wilt u permanent van het gas af? Neem dan contact op met het Energieloket bij u in de gemeente. Wij kunnen u helpen met een stappenplan hierbij.

U kunt ons bereiken via de chat (www.energieloketflevoland.nl), mail (energieloket@nmfflevoland.nl) of telefoon (0320-252004).

Wilt u op de hoogte blijven van het energienieuws en andere zaken? Meld u zich dan aan op de nieuwsbrief of volg het Energieloket Flevoland op Facebook en Twitter.

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag.
Energieloket Flevoland helpt!