Gemeente Lelystad en Almere trotse winnaars Klimaatbokaal 2016

23 december 2016

uitreiking-klimaatbokaal-3477-fotostudiowierdDe gemeente Lelystad en Almere mogen zich een jaar lang de meest klimaatvriendelijke gemeentes van Flevoland noemen. Gemeente Almere kon helaas niet bij de uitreiking aanwezig zijn, maar Wethouder  Elly van Wageningen van de gemeente Lelystad nam met trots de klimaatbokaal in ontvangst: “Wij zijn blij verrast dat Lelystad de Klimaatbokaal heeft gewonnen. Lelystad is ook afgelopen jaar hard bezig geweest duurzaamheid in de stad vorm te geven. Alleen vanuit het stadhuis lukt dat niet. We doen het daarom samen met de stad, inwoners, bedrijven en organisaties. Uiteindelijk willen we als Flevoland de beste zijn”.

Robert Atkins, NMFF prees alle Flevolandse gemeentes: “We zijn verheugd dat alle gemeentes laten zien dat energie, klimaat en duurzaamheid hoog op de agenda staan. De onderlinge verschillen tussen gemeenten waren bij deze tiende editie heel erg klein. Elke gemeente heeft wel een mooi voorbeeld voor de anderen en samen brengen ze  een energieneutraal Flevoland echt binnen handbereik.  “

De Klimaatbokaal is voor de tiende keer uitgereikt door de Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF). De zes Flevolandse gemeenten deden mee in de race om de wisseltrofee. De Klimaatbokaal stimuleert de gemeenten om te laten zien wat ze het afgelopen jaar echt bereikt hebben op het gebied van energie en klimaat. De NMFF en haar lidorganisaties beoordelen de inzendingen op verschillende punten, van stimulerende maatregelen voor bewoners en bedrijven tot duurzame inkoop.

Duurzame energie opwekking en energiezuinig bouwen staan hoog op de gemeentelijke agenda’s. Daarbij zoeken gemeenten meer de samenwerking met bewoners en lokale bedrijven en gebruiken ze de kracht van energieke bewoners. De Natuur en Milieufederatie Flevoland stimuleert en ondersteunt deze samenwerking met tal van projecten, zoals het Energieloket Flevoland en haar lokale duurzame communities (duurzaamalmere.nl, duurzaaminlelystad.nl, duurzaaminNoordoostpolder.nl, duurzaamurk.nl).

Klik hier voor de criteria en matrix score klimaatbokaal 2016