Gezellig en nuttig Energie-café voor huurders Schouw West

7 februari 2015

Het was een drukbezocht, gezellig en nuttig Energie-café afgelopen zaterdag 7 februari in de Duurzaamheidswinkel. Centrada had dit Energie-café speciaal voor de huurders met zonnepanelen in Schouw West georganiseerd, samen met de gemeente en Natuur en Milieufederatie Flevoland. Tijdens de bijeenkomst kregen de huurders van een deskundige adviseur informatie over hoe zij op een eenvoudige manier nog meer energie kunnen besparen.

Met 14 deelnemers was het Energie-café gezellig vol. Onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers kregen de huurders van Schouw West gratis tips van de klimaatcoach (een deskundige en onafhankelijke energievoorlichter) waarmee zij hun energierekening verder omlaag kunnen brengen. De tips waren er op gericht om het maximale te halen uit de zonnepanelen en uit de slimme meter, maar ook om op ander gebied (water en gas) besparingen te realiseren. Zonder dat dit veel geld of moeite kost.

De interesse was groot onder de huurders. Uit de vragen die zij stelden werd duidelijk dat ze graag hun best willen doen om nog meer energie te besparen. Omdat alle huurders in hetzelfde type huis wonen, konden ze gemakkelijk ervaringen uitwisselen, onderlinge vergelijkingen maken en elkaar veel tips geven op het gebied van energiebesparing.