Gezocht: nominaties voor natuurprijs

20 november 2014

Pluk van de Petteflet

Wie is de nieuwe Pluk van de Petteflet? Heb jij het ultieme plan voor natuur en milieu in Nederland en verdien jij de Pluk van de Petteflet natuur- en milieuprijs? Of ken je iemand die deze titel verdient?

 

Provinciale voorrondes

Begin 2015 vinden de provinciale voorrondes plaats. De 12 provinciale winnaars van de Pluk van de Petteflet Natuurprijs gaan door voor de landelijke Pluk van de Petteflet Natuurprijs. De winnaar van de landelijke prijs krijgt een bedrag van € 3000,- om het idee of project uit te voeren. Uitgeverij Querido stelt enkele exemplaren van ‘Pluk van de Petteflet’ beschikbaar om te verloten onder de inzenders.

Vroege Vogels     

Pluk tussen de dieren copyrightDe prijs is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties en het radioprogramma Vroege Vogels. In maart 2015 zal een landelijke jury met onder andere Flip van Duijn, zoon van Annie M.G. Schmidt, drie provinciale genomineerden selecteren, waarop het publiek via internet kan stemmen. Vroege Vogels zal in mei de winnaar bekendmaken.

We zijn op zoek naar burgers die zich concreet inzetten voor natuur, milieu en landschap. Het kan gaan om een bestaand project dat wil gaan uitbreiden, of een startend project waarvoor de plannen al wel concreet zijn uitgewerkt en dat in 2015 zichtbare resultaten op zal leveren. Het project mag best wat tegendraads zijn. Ken jij iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor natuur, milieu en landschap? Stuur jouw nominatie in via i.deurman@nmfflevoland.nl.