Groene Pluim voor Roggebotstaete

20 januari 2014

Inspirerende proeftuin levert Roggebotstaete Groene Pluim op

IMG_2430Het Landgoed Roggebotstaete (nabij Dronten) mag zich een jaar lang winnaar van de Groene Pluim noemen. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor de Flevolandse natuur. Thema dit keer was ‘eetbaar groen’. Vera Dam, directeur NMFF: “Het nog jonge Landgoed Roggebotstaete vormt een inspirerende ecologische proeftuin, vanwege het ruimte geven aan ideeën. Zo zijn de initiatiefnemers vorig jaar gestart met de aanplant van een eetbaar bos, komt er een permacultuurtuin met workshops, en is het landgoed extra aantrekkelijk gemaakt voor bijen en vlinders.”  Aan Peter Kouwenhoven van IVN-Lelystad is de aanmoedigingsprijs overhandigd vanwege zijn bewonderenswaardige inzet voor een eetbaar groen Lelystad.

IMG_2424Eetbaar groen is een trend in de maatschappij. Steeds meer mensen willen terug naar de basis: vers voedsel, weten waar het vandaan komt en het zelf bereiden. Vandaar dat de Groene Pluim dit jaar voor dit thema koos. In totaal zijn 9 Flevolandse personen en organisaties genomineerd vanwege de bijzondere bijdrage die ze leveren aan een eetbaar groen Flevoland.

De nominaties werden door een deskundigen-comité beoordeeld op de bijdrage aan de Flevolandse natuur en ‘eetbaar groen’ en in hoeverre het initiatief ook een inspirator kan zijn voor anderen.  De beoordeling van alle nominaties zijn te vinden op www.nmfflevoland.nl

De Groene Pluim

Voor het vijfde jaar op rij reikt de NMFF de Groene Pluim uit aan een persoon of organisatie die veelbelovende stappen zet voor behoud of versterking van de Flevolandse natuur. De wisselbokaal Groene Pluim is  ontworpen door de Flevolandse kunstenaar Vincent van Ginneke. Begin 2015 zal de Groene Pluim opnieuw worden uitgereikt.

Bekijk hier het Beoordelingsrapport Groene Pluim 2014