Groene Pluim voor Stichting Zelfbeheer Hoekwierde

20 januari 2015

Bewonersparticipatie levert Groene Pluim op

De Stichting Zelfbeheer Hoekwierde in Almere mag zich een jaar lang winnaar van de Groene Pluim noemen. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor de Flevolandse natuur. Thema dit keer was ‘Natuur in de Stad’. Vera Dam, directeur Natuur- en Milieufederatie Flevoland: “Stichting Zelfbeheer Hoekwierde laat zien dat je met bewonersparticipatie een buurt kan maken waar voor elk iets te beleven valt, zoals wandelpaden, excursies en tuintjes voor kinderen”.  Aan het Bultparkcomité uit Lelystad is de aanmoedigingsprijs overhandigd vanwege het ‘adopteren’ van het park en hun inzet om het park in samenspraak met de gemeente Lelystad verder te ontwikkelen.

NMFF Groene Pluim had dit jaar het thema ‘Natuur in de Stad’. In totaal zijn 9 Flevolandse personen en organisaties genomineerd vanwege de bijzondere bijdrage die ze hieraan leveren. Natuur kan een positieve invloed hebben op gezondheid. Mensen vinden rust en ruimte in de natuur en natuur kan aanzet geven tot beweging. Door verstedelijking kan een afstand ontstaan tussen mens en natuur.

De nominaties werden door een deskundigen-comité beoordeeld. De beoordeling van alle nominaties vindt u hier:  Criteria en matrix score Groene Pluim

De Groene Pluim
Voor het zesde jaar op rij reikt de NMFF de Groene Pluim uit aan een persoon of organisatie die veelbelovende stappen zet voor behoud of versterking van de Flevolandse natuur. De wisselbokaal Groene Pluim is  ontworpen door de Flevolandse kunstenaar Vincent van Ginneke. Begin 2016 zal de Groene Pluim opnieuw worden uitgereikt. Vorig jaar won Lennard Duijvestijn van Landgoed Roggebotstaete de Groene Pluim.

Pluk van de Petteflet Natuurprijs Door het winnen van de Groene Pluim is Stichting Zelfbeheer Hoekwierde tevens de Flevolandse genomineerde voor de landelijke Pluk van de Petteflet Natuurprijs, die in mei wordt uitgereikt. De Natuur- en Milieufederaties werken hierbij samen met het landelijke radioprogramma Vroege Vogels. De zoon van Annie M.G. Schmidt, Flip van Duijn, zit in de landelijke jury. De landelijke jury zal in maart drie kandidaten aanwijzen waar via internet op gestemd kan worden. Diegene met de meeste stemmen wint.