Groepsaankoop zonnepanelen in Flevoland

17 maart 2015

Inwoners van Flevoland kunnen via SamenZonneEnergie deelnemen aan een groepsaankoop zonnepanelen. Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend inschrijven als deelnemer. Na een veiling onder gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers ontvangen alle deelnemers een aanbod op maat.  Op deze manier kunnen mensen een zonnepanelensysteem tegen een aantrekkelijke prijs aanschaffen en een bijdrage leveren aan een duurzame omgeving.

Flevoland uitermate geschikt
De groepsaankopen onder de naam SamenZonneEnergie worden georganiseerd door het onafhankelijke consumentencollectief iChoosr. “Na acht geslaagde groepsaankopen in Noord-Holland en Zuid-Holland, verwachten we opnieuw een succesvolle actie. Flevoland heeft relatief veel jonge huizen met daken die uitermate geschikt zijn voor een zonnepanelensysteem”, stelt projectmanager Kirsten Kremer in een toelichting.

Per 1.000 woningen heeft Flevoland momenteel 43 zonnepanelensystemen. Hiermee ligt de provincie boven het Nederlands gemiddelde van 33 systemen. Zeeland ligt momenteel met 49 systemen per 1.000 woningen op kop (bron: Klimaatmonitor). “Flevoland kan hierop inlopen”, aldus Kremer.

Onlangs werd het 100.000ste zonnepaneel geplaatst dat via SamenZonneEnergie is aangeschaft. Het succes is volgens Kremer te danken aan de aanzienlijke voordelen die een groepsaankoop biedt. “Samen kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding bedingen. SamenZonneEnergie doet daarnaast al het complexe uitzoekwerk en informeert deelnemers tijdens de actie uitgebreid over zonne-energie en persoonlijke mogelijkheden”.

Vrijblijvend inschrijven
Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend deelnemen aan de groepsaankoop door zich uiterlijk begin mei in te schrijven via www.SamenZonneEnergie.nl. Al meer dan 2700 geïnteresseerden hebben zich vrijblijvend ingeschreven. Op 16 april organiseerde SamenZonneEnergie een veiling onder zonnepanelenleveranciers. De leverancier die de veiling heeft gewonnen doet alle deelnemers een persoonlijk aanbod. Als een deelnemer besluit om het aanbod te accepteren, dan wordt een volledig en kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem geïnstalleerd. Vanaf dat moment wekt de nieuwe eigenaar van het zonnepanelensysteem direct zelf zonne-energie op. SamenZonneEnergie zet op deze manier een stap naar een duurzamer Flevoland.

Op Urk, in Dronten en Almere Buiten worden informatiebijeenkomsten houden voor geïnteresseerden. Heeft u interesse dan kunt u zich nog inschrijven. Klik voor de bijeenkomsten op deze link.