Help de Groene Sint. Kies voor duurzaam

HELP DE GROENE SINT: KIES VOOR DUURZAAM

HELP DE GROENE SINT: KIES VOOR DUURZAAM

Challenge: 30 november – 6 december

 ‘’Help de groene Sint, kies voor een cadeau van zijn ‘groene’ lijstje’’, luidt de challenge van deze week (30 t/m 6 december). Sint zal op zijn paardje Ozosnel zijn uiterste best doen alle kinderen een bezoekje te geven. Dit jaar gaat Sint duurzaam shoppen. Ik doe mee. Jij ook? 

Duurzaam shoppen is leuk!

Kies voor biologische pepernoten, fair trade chocoladeletters of groen speelgoed. Voor veel kunststofspeelgoed bestaat bijvoorbeeld een houten variant en zo draag je bij aan minder plastic. Ook bij elektronisch speelgoed kun je duurzame keuzes maken, zoals bijvoorbeeld oplaadbare batterijen. Bovendien biedt de lokale kringloopwinkel leuke ideeën voor cadeaus. Sint gaat daar ook shoppen, en is blij dat hij alle cadeau’s zo een tweede leven geeft.

Impact challenge vorige week:

Flevolanders namen vorige week deel aan de challenge ‘’Kies voor LED-feestverlichting’’. Bijna 20 inwoners en ondernemers deden enthousiast mee aan de challenge! In één week bespaarden zij daarmee  38 kWh, in één maand 154 kWh en op jaarbasis 2.000 kWh. Dat is 1.081 kg CO2. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we bijna 42 miljoen kWh en bijna 79 miljoen kg CO2!

1 jaar, 46 challenges, 1 circulair Flevoland

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere organisaties challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. November richt zich op het verlagen van ons lichtverbruik. Komende maand valt in het thema: Duurzaam Shoppen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en energieverbruik. Samen creëren we dus één grote challenge:

Ik doe mee, jij ook?