Hennepteelt en huisverbetering

28 mei 2014

In de uitzending van 27 mei komen hennepteelt, huisverbetering en MooiFlevoland groene uit-tips aan bod.  Om de items te beluisteren klik je op de link. Op de pagina waar je terecht komt zijn de items te beluisteren onder Puur Lifestyle:  Beluister de items van Omroep Flevoland hier.

–          Hennepteelt in Flevoland? Bouwen met hennep als nieuwe trend.
Hennepteelt is gestart in Almere. Het is niet hennep met een hoog HTC gehalte maar een vezelhennep die wordt gebruikt voor industriële doeleinden. Er worden huizen geïsoleerd met hennep. Het wordt op 11 hectare geteeld op wachtlanden in Almere die wachten op woningbouw. De oogst is in augustus en levert isolatiemateriaal op voor 55 woningen. Het groeit snel en bindt daardoor veel CO2. Het levert werkgelegenheid op. En in het kader van de Floriade: Grow your own house. Het is een onuitputbare bron die hopelijk uiteindelijk voor een goede prijs in bouwmarkten voor het grote publiek beschikbaar wordt. Nu is het al verkrijgbaar bij Hampflex. Meer weten over duurzaam bouwen met hennep? 7 juni vertelt Piet Hein Hoekstra van Aldus bouwinnovatie alles over de hennep bouwakkers in Flevoland.

–          Nieuwe site maakt financiële winst huisverbetering gelijk inzichtelijk.
Het verbeteren van je huis zie je uiteindelijk terug in je energierekening, maar eigenlijk wil je dit van tevoren weten. Je kan via www.verbeteruwhuis.nl 6 vragen invullen en er zo achter komen wat de mogelijkheden zijn om je huis te verbeteren, wat het kost, wat de subsidies zijn en wat het financieel oplevert.

–          Er-op-uit: tips.
28 mei tot 4 januari – Wildernis tentoonstelling in NieuwLand
30 mei – Stille kern Horsterwold, hoe leven paarden in het wild met Staatsbosbeheer
30 mei – Wandeling in Tollebekerbos Noordoostpolder met het Flevo-landschap en vlinderstichting
31 mei – Op ontdekkingstocht in de Burchtkamp Lelystad met het Flevo-landschap
31 mei – Rotterdamse hoek wordt opengesteld
1 juni – Enge Insectendag Kemphaan Almere met Stad en Natuur
1 juni – Stenen doemiddag in de Noordoostpolder Gesteentetuin.