Isoleren? Houd rekening met dieren

17 juli 2024

Hoe verduurzaam je jouw woning en zorg je tegelijkertijd voor kwetsbare dieren? De handleiding ‘Natuurvriendelijk Isoleren’ geeft antwoord op die vraag. In de handleiding staat ook wat je kunt doen om de leefomgeving van de gierzwaluw, huismus en vleermuis te beschermen.

Meer tips

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) stimuleert huiseigenaren om hun woning te verduurzamen. Je kunt bij ons terecht voor advies over natuurvriendelijk isoleren maar ook over energie besparen of bij het aanvragen van een subsidie. Ons Energieloket heeft fysieke inloopspreekuren waar je terecht kunt met je vragen.

Meer weten?

Verschillende overheidsinstanties hebben onder aansturing van het ministerie van Binnenlandse Zaken afspraken gemaakt voor een Landelijke aanpak Natuurvriendelijk Isoleren. Onze handleiding ‘Natuurvriendelijk Isoleren’, die we samen met alle provinciale Natuur en Milieufederaties hebben opgesteld, geven woningeigenaren tips over hoe ze op een natuurvriendelijke manier hun huizen kunnen isoleren.

Op dit moment actualiseren we onze handleiding Natuurvriendelijk Isoleren. De nieuwe versie vind je eind augustus terug op deze plek. Kijk voor de laatste updates over natuurvriendelijk isoleren op www.natuurvriendelijkisoleren.nl