Kerstdiner tips

18 december 2013

In de uitzending van dinsdag 17 december:

 

  • In de reeks vergeten groenten: de aardpeer! Wat is het en wat kun je ermee doen? Leuk idee voor het kerstdiner: De aardpeer. Het is een soort knol en hij smaakt een beetje als een artisjok. Vrij zoetige groente. Makkelijke groente om te verwerken, koken, stoven of verwerken in hartige taart. Hij kan geoogst worden na de eerste vrieskou. Hij kan 1,5 tot 3,5 meter hoog worden en geeft beschutting in je tuin. Met hele mooie zomer komen er gele bloemen aan. Als delicatesse in supermarkt beschikbaar. Prijs is vergelijkbaar met een wat duurdere aardappel.
  • Smullen zonder vlees tijdens het kerstdiner. Wat gaan we eten met kerst. Traditie is vlees, maar de jongere generatie gaat soms voor vegetarisch. Er zijn veel vleesvervangers en veel menu’s verkrijgbaar die vegetarisch zijn. 800 feestelijke voorgerechten zonder vlees worden verloot met o.a. kipvleesvervanger en visvrijetonijnsalade kijk op Flexitarier.nl/kerst.
  • Groene uittips. ontdek de winter komend weekeinde of tijdens de kerstdagen op tal van plekken in Flevoland: Ga lekker wandelen. Ontdek de winter tijdens de MooiFlevoland-dag. Op 21 december kan je bijvoorbeeld een winterwandeling maken bij de Oostvaarders met na afloop een toost. Trailrun voor Serious Request in Zeewolde. Kerstmarkt in Natuurpark Lelystad.

Luister meer: http://www.omroepflevoland.nl/luisteren/aernout-in-de-middag