Kies voor natuur dichtbij: realiseer groen dak!

Kies voor natuur dichtbij: realiseer groen dak!

 

 

 

 

 

 

Kies voor natuur dichtbij: realiseer groen dak!

Help jij de natuur dichtbij te halen en het stadsbeeld te vergroenen? Vraag meer informatie aan over de mogelijkheden van een groen dak, financieringsopties of een advies op maat! Hoe? Door mee te doen aan de challenge: ‘’Kies voor natuur dichtbij: realiseer groen dak!’’www.ikdoemeejijook.nl  #ikdoemeejijook   

Waarom een groen dak?
Een groen dak kent veel voordelen. Zo zorgt een groen dak voor waterretentie, luchtzuivering, een lagere omgevingstemperatuur, warmteregulatie, energiebesparing en meer biodiversiteit in de stad. Groene daken maken onderdeel uit van klimaatbestendig bouwen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten beplanting: sedum, kruiden of planten voor verschillende bijenvriendelijke soorten!

Impact challenge vorige week:   
Flevolanders namen enthousiast deel aan de challenge “Interieur restyle? Kies voor circulair!’’ Inwoners van Flevoland zijn door middel van deze challenge geïnspireerd geraakt om hun interieur in een nieuw circulair jasje te steken. De keuze voor een circulaire opknapbeurt bespaart namelijk veel grondstoffen. Zo maken we onze Flevolandse voetafdruk een maatje kleiner.

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland
In maart staan de challenges in het teken van ‘duurzaam verbouwen’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl