Kinderen Lelystad markeren Marker Wadden

26 juni 2014

Woensdag 25 juni markeerden Natuurmonumenten, Rijkswaterstaat en de provincie Flevoland samen met kinderen uit Lelystad de aanleg van de Marker Wadden in het Markermeer. Dit deden zij door een levensgrote boei van 3 meter hoog te voorzien van een handtekening, samen met de directeur van Natuurmonumenten Marc van den Tweel en de directeur-generaal van Rijkswaterstaat, Jan Hendrik Dronkers en gedeputeerde van de provincie Flevoland Bert Gijsberts.

De kinderen gingen na het tekenen van de levensgrote boei op het plein voor museum Nieuw Land. met vier boten het Markermeer op. Tijdens de vaartocht hebben zij de problemen van het Markermeer onderzocht en ervaren. Ze analyseerden samen met de boswachters van Natuurmonumenten het slib van het Markermeer en verdiepten zich in het leven van vogels en vissen.

Slib, het ontbreken van voedsel en natuurlijke oevergebieden zorgen ervoor dat er nauwelijks meer leven is in het Markermeer. Toen de kinderen op de locatie van het eerste eiland waren aangekomen toeterden de vier boten en gooiden de kinderen symbolisch een steen over boord om de locatie te markeren.

De boei ligt nog tot na de zomervakantie op het plein voor het museum Nieuw Land, zodat ook andere geïnteresseerden hun handtekening kunnen zetten. De boei wordt daarna te water gelaten op de plek waar het eerste eiland van de Marker Wadden wordt aangelegd. De eerste werkzaamheden in het Markermeer starten in 2016, achter de schermen wordt dit jaar al gewerkt aan het ontwikkelen van de eilandengroep.

Meer informatie over Marker Wadden vindt u hier: www.natuurmonumenten.nl/markerwadden