Klimaatambassadeur Almere: Leo van Heijningen

15 maart 2011

Ik ben Leo van Heijningen. In 1984 ben ik in Almere komen wonen nadat ik in aanmerking was gekomen voor een leuk flatje in de Boulevard Flats aan het Weerwater. Daar 2 jaar met veel plezier te hebben gewoond heb ik een woning gekocht in de Waterwijk, met aan de overkant het Hannie Schaftpark en weer dicht bij het water. Nu woon ik daar alweer bijna 24 jaar en heb het nog steeds erg naar mijn zin.

Ik heb een technische opleiding Werktuigbouwkunde maar ben veel werkzaam geweest als adviseur procesinnovatie bij bedrijven. In het kader van de verontrustende energieprijs ontwikkelingen ben ik een jaar of 3 geleden naar een beurs geweest voor Duurzame Technische Innovaties. Energiebewust als ik ben zag ik direct mogelijkheden voor verbetering van mijn woning, maar door het overweldigende aanbod en diversiteit kon ik geen besluit nemen wat voor mijn situatie het meest rendabele was.Vanaf dat moment heb ik vele beurzen en congressen bezocht die mogelijk iets toe te voegen hadden aan mijn ideeën over comfortabel en duurzaam leven & wonen.

Onze Industrialisatie en grenzeloze honger naar ontplooiing slaat diepe wonden in “Onze Natuur”; de “Ecologische Footprint”. Gelukkig heeft De Natuur één belangrijke eigenschap; het herstel van evenwicht! Omdat wij zijn nu eenmaal onderdeel zijn van die Natuur horen wij bij te dragen aan het behoud van dat evenwicht.

Het herstel van het evenwicht in “Onze Natuur” is een belang van ons allemaal; nu, morgen, over 100 jaar. Met mijn brede kennis en creatieve concepten voor comfortabel leven & wonen, waarbij de benodigde energie op een milieubewuste wijze wordt geproduceerd en geconsumeerd, wil ik een breed publiek informeren en adviseren hoe zij daar in bij kunnen dragen.