Klimaatambassadeur Almere: Robert Hemmen

15 maart 2011

Ik ben Robert Hemmen, 40 jaar en woonachtig in de Sieradenbuurt van Almere-Buiten. Ik ben getrouwd met een Peruaans-Japanse vrouw en heb twee kinderen van 6 jaar en 2 jaar. Ik ben opgeleid als elektrotechnisch commercieel ingenieur op de Fontys Hogeschool en heb daarna op latere leeftijd nog een parttime MBA opleiding gedaan op Erasmus Universiteit. Sinds 14 jaar ben ik werkzaam in de ICT sector als project manager en account manager en momenteel werkzaam als senior account manager bij Imtech ICT in Amersfoort. Ik verkoop complexe ICT infrastructuur oplossingen met beheerdiensten in de commerciële marktsector (handel/industrie/transport).

Mijn passies zijn: mijn gezin, natuur, lekker eten en koken, reizen, muziek, mensen, business development, pionieren en natuurlijk duurzaamheid (het verschil maken in de wereld).

Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de verbetering van het milieu door bewustzijn te creëren bij burgers en ondernemers en concrete acties te initiëren en begeleiden die leiden tot de gewenste gedragsveranderingen, liefst op een zo’n groot mogelijke schaal.

Het klimaat raakt iedereen, arm en rijk. Arme mensen zijn slachtoffer geworden van de rijken en de egoïstische en materialistische houding van westerse bedrijven en consumenten zonder rekening te hebben gehouden met duurzame principiële zaken bij het ontwerpen van goederen. De aarde wordt op dit moment op zo’n grote schaal ‘misbruikt’ dat de oorsprong van al het leven zelf ten onder dreigt te gaan aan onze hebzucht, jacht naar meer en minachting voor natuur en milieu dat wij iedereen en alles dreigen mee te slepen in ons egoïsme en materialistische levensinstelling. Mijn devies is dan ook: meer met minder, vooral meer balans in alles en meer respect voor milieu en mens.

Ik denk wel dat een duurzame verandering bij jezelf begint. Vandaar dat ik mijzelf nu aan het verduurzamen ben met biologisch/vegetarisch voedsel, aanschaf van zonnepanelen en zonneboiler, groene leaseauto, duurzame baan, duurzame relaties, balans tussen werk en gezin, etc. Ik ben geen ‘geite-wollen-sokken’ type, maar een liberaal sociale persoon die groen/verduurzaming juist ui de ‘linkse hoek’ wil trekken. Duurzaamheid is niet langer meer een hobby van een linkse elite, maar iets wat ons allemaal raakt en zou moeten interesseren.

Zoals gezegd ben ik zelf bezig met een complete herinrichting van mijn leven en huis met duurzame en energiebesparende maatregelen.