Klimaatstraatfeest en interessant elektrisch lease-aanbod

14 mei 2014

In de uitzending van 13 mei komen de Flevolandse winnaar van het Klimaatstraatfeest, Elektrische auto met interessant lease-aanbod en MooiFlevoland groene uit-tips aan bod.  Om de items te beluisteren klik je op de link. Op de pagina waar je terecht komt zijn de items te beluisteren onder Puur Lifestyle:  Beluister de items van Omroep Flevoland hier.

1. Klimaatstraatfeest
Op de Discuslaan Almere werd groot feest gevierd omdat zij 1e zijn geworden van Flevoland bij het Klimaatstraatfeest. Het Klimaatstraatfeest gaat over energiebesparing, klimaat en saamhorigheid in de Nederlandse wijken en buurten. Deelnemers konden punten verdienen door individuele acties, burenacties en door buren te betrekken bij energiebesparingen. Een van de eyeopeners  voor de Discuslaan was dat ze autobanden hebben opgepompt met een fietspomp. Banden met de juiste spanning zorgt voor brandstof besparing. In de straat zijn zonnepanelen aangeschaft, 51 burenacties uitgevoerd en ze hebben een prachtige moestuin. Naast de Discuslaan staan nog drie Flevolandse straten in de top 50. Op nummer 10: Het Plankenpad (Dronten), op nummer 14: Mergelland (Dronten) en op nummer 23: Karveel 60 (Lelystad). Volgend jaar kan weer mee worden gedaan met het Klimaatstraatfeest.

2. Elektrische auto met interessant lease-aanbod.
De Nissan Leaf wordt door Natuur & Milieu aangeboden in een privé lease concept. Je betaalt 407 euro per maand. 4 jaar lang. Thuis laden kost 38 euro per maand. Als je zonnepanelen hebt is het laden helemaal voordelig. Onderhoud, verzekeringen en belasting zijn inbegrepen in het leasebedrag. Alle prijzen zijn berekend op 10.000 km per jaar. Meer informatie via www.nuelektrisch.nl

3. Lekker er op uit.
Volgende week is het nationale vogelweek.
Ga bijvoorbeeld op zondag 25 mei op zoek naar de Grauwe Kiekendief.
Meer informatie via www.vogelweek.nl

Andere groene uit-tips:
Ga op 13 mei vleermuizen zoeken in Lelystad
Op 14 mei op zoek naar grote grazers met de ecocar of ga opzoek naar de scht in de spettertuin Lelystad.
16 mei 24 uur boswachter in het Horsterwold.
17 mei publieksdag stadslandbouw inzaaien gewassen bij de buitenplaats Almere.
17 mei ringslangen tellen in Oostvaardersveld
18 mei Lentefeest in het Den Uylpark
meer informatie via: http://www.mooiflevoland.nl/agenda/