Kom naar het ‘Ik ♥ duurzaam Lelystad’ event op 8 oktober

4 oktober 2016

Op zaterdag 8 oktober is er veel te doen op het Stadhuisplein! Van 11.00 tot 16.00 uur vindt daar het duurzaamheidsevent ‘Ik ♥ duurzaam Lelystad’ plaats met veel activiteiten, duurzame initiatieven en muziek. Gemeente Lelystad en Natuur en Milieufederatie Flevoland organiseren samen dit evenement in het kader van de landelijke Dag van de Duurzaamheid.

Beleef, doe inspiratie op en doe duurzaam!

Het ‘Ik ♥ duurzaam Lelystad’ event laat de inwoners van Lelystad op een leuke en interactieve manier kennismaken met alle aspecten van duurzaamheid. Inwoners krijgen niet alleen informatie over duurzame producten, projecten en initiatieven in Lelystad, maar kunnen vooral beleven, zich laten inspireren en bezig zijn met duurzaamheid.

Duurzame activiteiten op de duurzaamheidsmarkt
Naast informatiestands over zonnepanelen, warmteboilers en vloerisolatie is er de mogelijkheid gratis energieadvies te krijgen en je Flevolandse voetafdruk te testen. Op de duurzaamheidsmarkt zijn verder lokale voedselbedrijven te vinden, zoals Biotuinen, 4 Fusion, Blos Appelcider en zijn de kringloopwinkels De Groene Sluis en Het Goed aanwezig, die gezamenlijk  een leuke veiling organiseren. Het repaircafe laat zien wat ze kunnen repareren en  kinderen kunnen zich uitleven in diverse knutselactiviteiten en prijzen winnen met de zwerfafvalbingo. Tijdens de markt gaat het er gezellig aan toe met ludieke optredens van Theatergroep De Vuilnismannen.

Van elektrische auto en e-bike tot zonneceldakpannen
Ook innovatie komt ruim aan bod. Test een e-bike, bekijk een elektrische auto van binnen en ontdek hoe zonneceldakpannen werken. Het kan allemaal tijdens het  ‘Ik ♥ duurzaam Lelystad’ event.

Duurzaam Lelystad
De gemeente Lelystad en Natuur en Milieufederatie Flevoland gaan voor een duurzaam Lelystad. Samen met inwoners, bedrijven en organisaties is een Uitvoeringsplan Duurzaamheid opgesteld voor duurzame activiteiten en projecten op gebied van de zes speerpunten: energie, circulaire economie, voedsel, mobiliteit, fysieke leefomgeving en onderwijs & ondernemen. De gemeenteraad neemt binnenkort een besluit over dit uitvoeringsplan.