Koop een koe en zonneauto

9 januari 2014

In de uitzending van 7 januari komt aan bod een zonneauto, met vrienden het vlees van een koe bestellen en groene uittips. Om de items te beluisteren klik je op de link. Op de pagina waar je terecht komt zijn de items te beluisteren onder Puur Lifestyle:  Beluister de items van Omroep Flevoland hier.

1. Nieuwe auto op zonne-energie
Het nieuwe jaar is gestart en nieuwe gadgets staan weer volop in de belangstelling. Tijdens de CES in Las Vegas, de grootste en belangrijkste elektronicashow ter wereld, presenteert het automerk Ford een auto op zonne-energie (de C-max). Hoe revolutionair is dit? De auto’s die tot nu zonnepanelen in hun dak hadden leverden maar weinig energie op. Alleen de radio en dergelijke kon daarop draaien. Deze auto rijdt echt op de energie die wordt opgewekt door het paneel op het dak. je wordt minder afhankelijk van de laadpalen. Als er voldoende animo en investeringscapaciteit voor handen is zal het model op de markt komen.

2. Koop een koe
Om beter te weten waar je vlees vandaan komt, kan je een deel van een koe kopen en thuis laten bezorgen. Je kan alleen of samen met vrienden een deel van de koe of de hele koe kopen. Een basispakket koeienvlees kost ongeveer 100 euro en is voldoende voor 2 personen (29 maaltijden). Dit pakket past in de lade van een vriezer. Je krijgt het vlees pas als de hele koe is besteld (al het vlees van de koe moet worden besteld daarna wordt het pas geleverd aan de klanten). Er staan allerlei tips op de website over de bereiding en bewaartips. Zo koop je goed vlees op een eerlijke manier tegen een goede prijs. Dit kan bijv. bij koopeenkoe.nl

3. Trek er op uit in Mooi Flevoland: tips
Vrijdag kunnen jongeren van 7-9 jaar gedropt worden in het Horsterwold en zaterdag vindt een watervogel simultaantelling en een winterwandeling in Natuurpark Lelystad plaats. Kijk voor meer informatie op MooiFlevoland.nl.
Provincie Flevoland roept iedereen op om met ideeën te komen voor nieuwe natuur. Er ligt 800 hectare natuur die nog ingevuld moet worden. Dit wordt het plan voor nieuwe natuur genoemd. De provincie roept iedereen op om met (uitvoerbare) ideeën te komen om die natuur in te vullen. Belangrijk is dat je het samen doet met anderen en dat de beheerende partijen betrokken worden. Natuur kan bijdragen aan energieproductie, meer beleefbaar worden gemaakt of bijvoorbeeld een nieuwe recreatieve invulling krijgen. Denk groot en in samenwerking en vernieuwing. Vrijdag sluit de inzending.