Kringlogo-prijs 2024: Op zoek naar het meest circulaire burgerinitiatief van Flevoland

22 januari 2024

Voor de Kringlogo-prijs 2024 zoekt de Natuur en Milieufederatie Flevoland naar het meest circulaire burgerinitiatief van Flevoland. De winnaar ontvangt deze prijs tijdens de Week van de Circulaire Economie. Initiatieven kunnen zich nu aanmelden om kans te maken op deze circulaire prijs. 

De Natuur en Milieufederatie Flevoland ondersteunt Flevolanders die zich inzetten voor een circulaire samenleving. Dit gaat om initiatieven die vermindering, hergebruik en recycling van spullen stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan of campagnes om afval te voorkomen en recyclen. Ook gaat het over projecten die bepaalde producten of diensten met elkaar delen, zoals een deelauto en deelgereedschap. 

Er zijn ook goede voorbeelden te vinden in Flevoland. Bijvoorbeeld een Almeerse man organiseerde een speelgoed-uitleen in de wijk. Ze kopen gezamenlijk speelgoed en delen dat onderling. Of een persoon uit Lelystad die materialen deelt in de wijk. “Schuttingalen worden weggegeven aan de buurvrouw, die er een afmeerpaal voor de boot van de buurman van maakt.” 

Kringlogo-prijs 2024 

In de Week van de Circulaire Economie (van 11 tot en met 16 maart 2024) maken we bekend wie deze prijs wint.  

De winnaar van de Kringlogo-prijs 2024 mag een jaar lang het Kringlogo gebruiken in al haar uitingen. Deelnemen aan de Kringlogo-wedstrijd kan met een eigen initiatief of door een initiatief uit de buurt te nomineren. Aanmelden kan tot en met 23 februari 2024 via dit formulier. 

De Kringlogo-prijs Flevoland is een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Flevoland. Ook in andere provincies wordt dat georganiseerd.