Doe maar lekker duurzaam 2016!

7 november 2016

beeldmerkVoor het derde jaar op rij start Doe Maar Lekker Duurzaam, een actie van de Nationale Postcode Loterij met Unilever en Albert Heijn als partners.

Begin november 2016 krijgen alle Nederlandse huishoudens die meespelen met de Postcode Loterij een cadeaukaart ter waarde van € 12,50. Hiermee kunnen duurzamere levensmiddelen worden afgerekend bij Albert Heijn. Bovendien zitten er bij de cadeaukaart receptenkaarten met lekkere gerechten voor 4 personen ter waarde van € 12,50. De cadeaukaart is geldig tot en met zondag 20 november 2016.

Doe maar lecadeaukaart_duurmatkker duurzaam!
Met de actie wil de Postcode Loterij mensen stimuleren om vaker voor duurzamere producten te kiezen. Met de cadeaukaart kunnen deelnemers ontdekken hoe makkelijk en lekker duurzamer koken kan zijn. Er is keuze uit meer dan 1500 producten van Albert Heijn en Unilever met een onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk op het gebied van dierenwelzijn, eerlijke handel en milieu, zoals het Beter Leven keurmerk, MSC-keurmerk of het keurmerk van Rainforest Alliance, of producten die voldoen aan Unilevers duurzame landbouw programma.

Assortiment duurzamere producten gegroeid
De houding van Nederlandse consumenten ten aanzien van duurzaamheid is het afgelopen jaar aanzienlijk verbeterd. De helft let op duurzaamheid bij zijn aankopen. Ook wil een ruime meerderheid dat bedrijven hen helpen bij het maken van duurzame of bewuste keuzes. Dat blijkt uit Dossier Duurzaam 2016, het grootschalige consumentenonderzoek van GfK en b-open naar de houding van Nederlanders ten aanzien van duurzaamheid en MVO.

Een duurzamere draai
Anniek Mauser, directeur Duurzaamheid Unilever Benelux: “Met DOE MAAR LEKKER DUURZAAM willen we heel Nederland laten zien hoe eenvoudig en betaalbaar het is om een duurzamere draai te geven aan de maaltijd.”

Kijk voor meer informatie op www.doemaarlekkerduurzaam.nl.