Lelystad, een afvalloze stad!

26 mei 2015

afvalIn juni staat DuurzaaminLelystad.nl in het teken van een afvalloze stad. Doel is om meer Lelystedelingen zich bewust te laten maken van (zwerf)-afval in en om de stad, het recyclen van afval en hergebruik van plastic. Zo is er De Week van het Zwerfafval, kan inspiratie op worden gedaan met bijzondere kledingstukken, tassen en riemen gemaakt van gerecycled afval en is er een tentoonstelling met afvalkunst van de Kunst Route Lelystad. Kom naar de winkel voor gratis gadgets of doe mee met de fotowedstrijd!

In de week van 15 tot en met 19 juni organiseert Gemeente Lelystad, de Duurzaamheidswinkel, het FabLab Dronten en Waterschap Zuiderzeeland De Week van het Zwerfafval voor (basis)scholen. Het doel van deze week is de kinderen niet alleen de negatieve kanten van zwerfafval laten zien, maar ook de mogelijkheden voor hergebruik. Kinderen kunnen meedoen met een zwerfafvalwedstrijd en daarnaast wordt er in de duurzaamheidswinkel een 3D-printer-workshop georganiseerd.

Kom in juni langs bij de winkel DuurzaaminLelystad.nl voor gratis afvalprikkers en houd je eigen wijk schoon. Speciaal voor kinderen ligt er een spannende zwerfafval-speurtocht klaar! Ook is er weer de Schoon-Lelystad-route, vol met acties en leuke tips! (op=op). Of doe mee aan de fotowedstrijd: maak van afval een bijzonder product, ga ermee op de foto en win een leuke goody-bag! Foto’s kunnen tot 30 juni worden geüpload via de Facebookpagina van Duurzaam Lelystad.

Bijeenkomsten-Evenementen:
– 6 juni: Duurzaamheidswinkel zaterdag geopend met oa het Repair café 13:00-15:00
– 10 juni: Repair Café Lelystad 10:00 – 12:00 uur
– 22 juni: Netwerkmeeting bedrijven ‘Lelystad, een afvalloze stad!’ 16:00 -18:00 uur

– Elke dinsdag: Wijkteamspreekuur bewoners Lelystad centrum 11:00 – 12:00 uur
– Elke dinsdag: Energiespreekuur 14:00 – 16:00 uur
– Elke woensdag: Kidsworkshop 14:00 – 16:00 uur (gratis)
– Elke donderdag: Infomiddag Energiecoöperaties 12:00 – 15:00 uur

Elke woensdag gratis kidsworkshops ‘winter-knutsels MooiFlevoland.nl’ (14:00 – 16:00 uur):
– 3 juni: Knutselen met natuurlijke materialen Met IVN Lelystad
– 10 juni: Maak een Vogel-voederkastje (neem zelf een leeg pak (frisdrank) mee )
– 17 juni: knutsel een wc-rol-giraffe
– 24 juni: wasknijperdieren knutselen!