Let op: u laat geld liggen!

12 januari 2016

U laat op dit moment mogelijk veel geld liggen. Vanaf 4 januari kunnen huiseigenaren en ondernemers die in huis of het bedrijf duurzame energie willen opwekken mogelijk subsidie aanvragen voor een zonneboiler, warmtepomp, pelletkachel of biomassaketel. Het subsidiebedrag kan oplopen tot €2.500,- voor particulieren en €3.200,- voor bedrijven. De overheid stimuleert zo dat huizen en bedrijven meer door duurzame warmte wordt verwarmd en minder door gas.

Hoeveel?
De subsidie is  afhankelijk van het soort apparaat, de energieprestatie, jaaropbrengst en het vermogen. Voor warmtepompen ligt deze tussen de € 500,- en € 2.500,- voor zonneboilers vanaf € 500,- per apparaat, voor een pelletkachel een minimum vanaf € 500,- en voor een biomassaketel vanaf € 3.200,- (Ga voor de voorwaarden en het aanvragen van de subsidieregeling naar www.rvo.nl).

Energieloket Flevoland helpt!
Wilt u meer hierover weten? Neem contact op met het Energieloket Flevoland via de e-mail: energieloket@nmfflevoland.nl of per telefoon: 0320-253505. Of kom langs bij een van de inloopspreekuren (dinsdag- en woensdagmiddag in de winkel DuurzaaminLelystad, Stadhuisplein 51 te Lelystad en op woensdagmiddag in de hal van het gemeentehuis Almere). Wij helpen u graag met informatie over de mogelijkheden voor uw woning.

Het Energieloket Flevoland is een initiatief van Natuur- en Milieufederatie Flevoland, waarin lokale bedrijven en gemeenten samenwerken aan het energiezuiniger maken van 500 woningen voor 2017.