Lidorganisatie Almeerse Wolunie blij met waterpomp

20 mei 2016

Op de stadsakker in het Den Uylpark is zaterdag 21 mei 2016 een waterpomp in gebruik genomen. De pomp is gefinancierd vanuit het Fonds Verbraaken van de Natuur en Milieufederatie Flevoland. Hiermee komt voor de vrijwilligers van onze lidorganisatie Almeerse Wolunie een einde aan het slepen met water. 
Op de Stadsakker van Stad & Natuur Almere worden allerlei verschillende planten gekweekt. Deze planten zijn niet bedoeld om voedsel voort te brengen maar leveren, kleurstoffen om de wol van de Almeerse Wolunie te kunnen verven. Vrijwilligers van de Almeerse Wolunie en het IVN zorgen voor deze akker. Van de wortels van de Meekrap kun je bijvoorbeeld prachtig rood verven, van het blad van de Wede
kleur je blauw, Afrikaantjes zorgen met hun blaadjes voor een mooie oranje kleur en de Bijvoet geeft mooi groen. Op de akker wordt per plant aangegeven welke plant het is en voor welke kleur die plant  gebruikt wordt.

NMFF-Fonds Verbraaken

Natuur en Milieu Federatie Flevoland heeft via het Fonds Verbraaken geld beschikbaar gesteld om op de akker een waterpomp te slaan, zodat de vrijwilligers niet meer met water hoeven te slepen vanaf de kinderboerderij in het Den Uylpark. De waterpomp is klaar en wordt zaterdag 21 mei officieel in gebruik genomen.