Doe mee met de Nieuwe Molenaars

13 februari 2017

De Nieuwe Molenaars geeft de burgers in Flevoland de mogelijkheid mee te doen in het grote windpark dat in Zeewolde wordt gebouwd door een vereniging van boeren en turbine- en grondeigenaren. Het nieuwe park van 93 molens, dat de huidige 220 oude windturbines vervangt, gaat 2,5 keer meer stroom produceren.

Binnenkort kunnen alle bewoners van Zeewolde en Almere mee-ondernemen in Windpark Zeewolde. Dat kan via De Nieuwe Molenaars, de burgerwindecoöperatie van Windpark Zeewolde die op 21 februari feestelijk wordt opgericht. Alle bewoners en geïnteresseerden uit Zeewolde en Almere zijn van harte uitgenodigd om bij dit evenement aanwezig te zijn. En wie zich diezelfde avond inschrijft, wordt gratis lid.

De Nieuwe Molenaars vertellen iedereen 21 februari graag over hun plannen. Aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. De avond vindt plaats in Open Haven, Kerkplein 8 te Zeewolde, en duurt van 20:00 tot 22:00 uur. Inloop vanaf 19:30 uur.

Windpark Zeewolde
Windpark Zeewolde is een windpark dat in ontwikkelgebied Zuidelijk Flevoland zal worden gerealiseerd. De huidige 220 windmolens in het gebied maken plaats voor 93 grotere, modernere turbines; Windpark Zeewolde levert hiermee vanaf 2020 groene stroom voor zo’n 280.000 huishoudens.

Klik hier voor meer info