Zaterdag 29 oktober – Nacht van de Nacht

2 oktober 2016

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 12e keer georganiseerd op zaterdag 29 oktober.

Slim verlichten is niet alleen goed voor de natuur, maar ook goed voor het milieu!
Tips voor slim verlichten:
– 1 Maak optimaal gebruik van daglicht in je huis, dan heb je waarschijnlijk minder lampen nodig.
– 2 Doe lampen uit als je een ruimte verlaat (ook als dat kort is). Laat ook energiezuinige lampen niet onnodig aan.
– 3 Vervang gloeilampen en halogeenlampen door energiezuinige lampen; start met lampen die vaak aan zijn en veel lumen (of watt) hebben.
– 4 Het is belangrijk dat je de juiste lamp kiest. Anders belandt de energiezuinige lamp in een la of voortijdig bij het afval.
– 5 Gloeilampen en halogeenlampen mogen in de vuilnisbak. Spaarlampen, tl-buizen, led-lampen en armaturen (de behuizing, bijvoorbeeld schemerlamp, spotje, hanglamp) moet je apart inleveren.

Kijk ook eens op de uitgebreide pagina van MilieuCentraal over energiezuinige verlichting en het kiezen van de juiste lamp.