Natuur, milieu en sportvisserij slaan de handen ineen!

8 mei 2012

Natuur, milieu en sportvisserij slaan de handen ineen!

Op maandag 14 mei organiseren IVN, Natuur en Milieu Overijssel en Sportvisserij Nederland een speciale cursus ‘vismeester voor vrijwilligers uit de natuur- en milieusector’. Tijdens de cursus leren de toekomstige vismeesters een visles op een basisschool te geven.

In Nederland vissen jaarlijks een half miljoen kinderen. Een activiteit waar natuurbeleving voorop staat. Een activiteit waar goede begeleiding ervoor zorgt dat er respectvol wordt omgegaan met de natuur en de dieren.

Door op basisscholen vislessen te geven aan de groepen 7 en 8 dragen vismeesters hier hun steentje aan bij. Tijdens een visles leren kinderen meer over de onderwaterwereld van onze sloten, plassen en beken.

De vismeesters bieden de kinderen daarnaast een leuk pakket aan activiteiten, waarbij kinderen verantwoord leren vissen en zorgzaam met de natuur om leren gaan. De belangstelling van basisscholen voor dergelijke vislessen is zeer groot. De opgeleide vismeesters zullen vanaf juni actief zijn binnen het schoolbrede vissenproject ‘Vissen als ambassadeurs voor waterkwaliteit’.

De cursus komt voort uit ‘Jongleren Waterbeheren’, een samenwerking tussen vijf waterschappen, drie provincies, twee hengelsportfederaties, IVN en Natuur en Milieu Overijssel.