Netwerkmeeting Schoon Vervoer toont duurzame innovaties

20 mei 2015

_MG_5673 © Fotostudio Wierd
© Fotostudio Wierd

Op 18 mei vond bij de winkel DuurzaaminLelystad.nl de maandelijkse netwerkmeeting plaats waar ondernemers en maatschappelijke initiatieven elkaar treffen. Dit keer stond het thema Schoon vervoer centraal.  De focus tijdens de bijeenkomsten ligt op het delen van kennis en waar mogelijk versnellen van bestaande en nieuwe initiatieven. Bij de bijeenkomst was wethouder Elly van Wageningen aanwezig die haar waardering uitsprak over deze netwerkbijeenkomsten in DuurzaaminLelystad.nl mede met het oog op het op te stellen integrale duurzaamheidsplan van de gemeente.

Tijdens de netwerkmeeting hielden De Fietsbank, DeLeaser en  gemeente Lelystad inspirerende pitches. Kansen voor introductie van elektrische leenfietsen op toeristische plekken in Lelystad en de introductie van elektrische taxi’s zijn tijdens de bijeenkomst verkend.   De pitchers kregen waardevolle tips aangereikt vanuit de deelnemers en werden in verbinding gebracht met andere duurzame ondernemers.

Maandelijks, op de vierde maandag van de maand vindt er een netwerkmeeting plaats in de winkel DuurzaaminLelystad. Deze meetings hebben wisselende thema’s. De eerstvolgende bijeenkomst is op 22  juni en gaat over de mogelijkheden voor Lelystad als afvalloze stad.  Aanmelden kan via t.hoornweg@nmfflevoland.nl