Succesvol duurzaamheids-event Lelystad

25 november 2013

Ik ♥ duurzaam Lelystad. In het stadhuis en op het Stadhuisplein hebben meer dan 50 duurzame initiatieven uit Lelystad en omgeving zichzelf aan de inwoners gepresenteerd. Het duurzaamheidsevent werd feestelijk geopend door wethouder Wout Jansen en Vera Dam, directeur van Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF). De bezoekers van het event hebben niet alleen op een verrassende en interactieve manier kennis kunnen maken met diverse aspecten van duurzaamheid in de eigen stad, maar zij hebben vooral kunnen beleven, proeven en doen.

Kinderen aan het knutselen tijdens het Duurzaamheidsevent

Sfeerimpressie

Bekijk een sfeerimpressie van het duurzaamheidsevent op de gemeentelijke facebookpagina.

Veel initiatieven duurzaamheid

Wethouder Wout Jansen: “Het was een prachtige dag! Door dit soort evenementen wordt zichtbaar hoeveel initiatieven op het gebied van duurzaamheid er al zijn in Lelystad. En het mooie is: het houdt niet op na vandaag. Op de website www.duurzaaminlelystad.nl kunnen nog steeds nieuwe initiatieven geplaatst worden en bestaande initiatieven bekeken. U begrijpt dat mijn duurzaamheidshart sneller gaat kloppen als ik zie dat de afgelopen jaren het bewustzijn op het gebied van duurzaamheid alleen maar is toegenomen bij veel inwoners van Lelystad. Want daar doen we het toch allemaal voor, met elkaar ervoor zorgen dat onze samenleving duurzamer wordt en blijft in Lelystad”.

Ik ♥ duurzaam Lelystad

Ik ♥ duurzaam Lelystad is een initiatief van de gemeente Lelystad en de Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF). De afgelopen jaren is er in Lelystad het nodige gebeurd op het gebied van duurzaamheid en zijn er vele duurzame initiatieven ontstaan en geplaatst op de website www.duurzaaminlelystad.nl. De website is bedoeld voor alle bewoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties die duurzaamheid in Lelystad een impuls willen geven. Geïnteresseerden kunnen op de site inspiratie opdoen, ideeën bekijken en ideeën plaatsen om te delen met anderen. Ook kan er mee gediscussieerd worden over het nieuw op te zetten duurzaamheidbeleid van de gemeente. En volg of plaats tweets via @duurzaam0320Duurzaaminlelystad