Noordoostpolder krijgt duurzaamheidswinkel

27 november 2014

Gemeente Noordoostpolder en Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) openen samen een duurzaamheidswinkel in het centrum van Emmeloord. De winkel opent begin 2015 haar deuren aan de Noordzijde 5. De winkel wordt de ontmoetingsplek en inspiratiebron voor iedereen die iets met duurzaamheid wil. Dit in aanvulling op de bestaande virtuele ontmoetingsplek www.duurzaaminnoordoostpolder.nl

Activiteiten

In de winkel zullen verschillende activiteiten plaatsvinden. Zo worden er duurzame kinderworkshops georganiseerd, is er een wekelijks inloopspreekuur en worden er netwerkbijeenkomsten gehouden. Daarnaast kunnen geïnteresseerden er inspiratie opdoen, ideeën bekijken, ideeën delen met anderen en eventueel vergaderen. De duurzaamheidswinkel wordt dé plek waar alle bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties kunnen zien, voelen en beleven hoe Noordoostpolder steeds duurzamer wordt.

Belangstelling uit bedrijfsleven

Ondernemers uit Noordoostpolder hebben aangegeven een Duurzaamheidswinkel een geschikte plek te vinden om hun duurzame producten te laten zien (bijvoorbeeld biologische, Fair Trade producten, zonnepanelen, isolatiemateriaal, e.d.).

Duurzaamheidswinkels Flevoland

De ervaringen met de Duurzaamheidswinkels in Lelystad en Almere zijn positief. NMFF in samenwerking met de gemeenten hebben daar succesvol duurzaamheidswinkels geëxploiteerd. Lelystad is nu een jaar open en trekt tot nu toe ruim 5000 bezoekers.

Investeerders gezocht

Het komende jaar benadert de NMFF partijen die mogelijk in de winkel willen investeren, zodat de winkel een vervolg kan krijgen, zonder financiële ondersteuning van de gemeente.