Ontdek de wereld achter jouw stopcontact en thermostaat..

Ontdek de wereld achter jouw stopcontact en thermostaat..

 

 

 

Hoe wordt (duurzame) energie opgewekt? Wat gaat er allemaal aan vooraf voordat je warmte kan gebruiken? Ontdek de wereld achter je stopcontact en thermostaat tijdens de Open Energiedag op zaterdag 11 september. 

De dag wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. De Natuur en Milieufederaties zijn partner van de Open Energiedag van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). Ook een van onze Energietuinen is 11 september te bewonderen.

Dit kun je doen
Tijdens de Open Energiedag kun je bij tientallen bedrijven en locaties een exclusief kijkje achter de schermen nemen. Bezoek bijvoorbeeld een zonne- of windpark bij jou in de buurt of leer meer over een biomassacentrale. Je vindt alle locaties en energiebronnen op de landelijke kaart. Aanmelden hoeft niet, tenzij anders vermeld.

Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen. Denk daarbij aan zonnepanelen, bodemwarmte, windturbines of uit water. De Open Energiedag is een onderdeel van een bredere campagne (Daar Krijg Je Energie Van) waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst.

Een Mooi en Duurzaam Flevoland
De Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) werkt aan een duurzame energievoorziening voor Flevoland. Nu al is de provincie koploper van Nederland op het gebied van opwekking van wind- en zonne-energie. De overheden van Flevoland hebben als doel gesteld om energieneutraal te worden.