Opruimactie: Erop uit? Neem 5 stukken afval mee.

Opruimactie: Erop uit? Neem 5 stukken afval mee.

 

 

 

 

 

De medewerkers van de NMFF doen het regelmatig. Zij nemen een prikker mee om zwerfafval op te rapen uit de natuur. We dagen iedereen uit deze week, en het liefst vaker, 5 stukken zwerfafval op te rapen als je er op uit gaat. Daarmee help jij aan een schonere omgeving. Sta op en doe mee aan de opruim-challenge:  ‘’Opruimactie: Er op uit? Neem 5 stukken afval mee’’. Schrijf je in via www.ikdoemeejijook.nl en maak kans op een leuke duurzame prijs.

Afval verzamelen!
Zwerfvuil is slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken erin verstrikt. Help jij mee jouw omgeving zwerfafval vrij te houden? Als je er op uit gaat, neem dan een zak mee, ruim zwerfaval op en breng afval=grondstof terug in de keten. Zo verklein jij jouw Flevolandse voetafdruk.

Impact challenge vorige week
Sportieve Flevolanders sprongen vorige week op de fiets en gingen op grondstoffentour in hun stad of dorp. Zij droegen bij aan de challenge:‘’Circulaire stad of dorp? Ga op grondstoffen-reis met het circulaire ommetje!’’ Er werden verschillende circulaire punten bezocht en zo bespaarden zij 16 kilogram CO2. Als alle Flevolanders het circulaire ommetje fietsen levert dat 175 miljoen kg CO2 op. 

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland     
In juni staan de challenges in het teken van ‘grondstoffen’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.    

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl