Peter Kouwenhoven wint Groene Pluim 2016

25 januari 2016

Peter Kouwenhoven mag zich een jaar lang winnaar van de Groene Pluim noemen. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor de Flevolandse natuur. Thema dit keer was ‘Eetbaar’ Flevoland. Vera Dam, directeur Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF): “Peter laat op een inspirerende en enthousiaste manier zien wat er allemaal te eten is in de natuur. Hij draagt zijn kennis over via informatieve boeken over wildplukken en buurttuinieren zoals verse groente en fruit uit eigen buurt, en hij is als vrijwilliger bij tal van Flevolandse organisaties betrokken. Kortom, een enthousiaste en inspirerende ambassadeur om ‘eetbaar Flevoland’ binnen en buiten Flevoland op de kaart te plaatsen”. Maud Scholten kreeg de aanmoedigingsprijs uitgereikt, omdat zij samen met buurtbewoners in de Sieradenbuurt in Almere een voedselbos ontwikkelt. 

Het thema dit keer van de Groene Pluim is ‘Eetbaar’ Flevoland. In totaal zijn 13 Flevolandse personen en organisaties genomineerd, vanwege de bijzondere bijdrage die ze hieraan leveren. Alle genomineerden staan op www.nmfflevoland.nl Eetbare natuur is de laatste jaren enorm in opmars, ook in Flevoland.

De Groene Pluim Ieder jaar reikt de NMFF de Groene Pluim uit aan een persoon of organisatie die veelbelovende stappen zet voor behoud of versterking van de Flevolandse natuur. De wisselbokaal Groene Pluim is  ontworpen door de Flevolandse kunstenaar Vincent van Ginneke. Vorige keer won Experiment Zelfbeheer Hoekwierde de Groene Pluim.