Eetbaar Flevoland

20 november 2013

In de uitzending van dinsdag 19 november:

1. duurzame vis, waarom belangrijk, welke praktische hulpmiddelen kun je aan denken Een vis wordt gevangen of gekweekt. Maak een goede keuze hoe je vis gevangen of gekweekt is. Let op MSC keurmerk voor gevangen vis en ASC keurmerk voor gekweekte vis. Op een verantwoorde manier gevangen of gekweekt. Tonijn wordt bedreigd dus liever niet als gevangen vis eten. Gekweekt kan wel. Gebruik de duurzame viswijzer (ook als app) om te kijken welke keuze vis de meest duurzaam is.
2. Eetbaar Flevoland: leuke nieuwe initiatieven Flevoland heeft een goede vruchtbare bodem en veel oppervlakte. Veel organisaties, wijken en scholen in Flevoland bezig met initiatieven. Daarnaast worden diverse bossen en parken in Flevoland vermengt met vruchtdragende planten. De wildplukwijzer.nl laat zien waar je vruchtdragende planten kan vinden in jouw buurt. Per gemeente zijn er sites waar voor thema eetbaar te zien is waar initiatieven zitten die bezig zijn met lokale productie en consumptie: www.duurzaaminlelystad.nl, www.duurzaaminnoordoostpolder.nl en www.duurzaamalmere.nl.
3. groene uittips: – Duurzaamheidsevent in Lelystad aanstaande zaterdag 23 november In en rondom het stadhuis van alles te beleven en proeven rondom duurzaamheid. Ook allerlei kinderactiviteiten. Nuon Solarteam met de Nuna zonneauto. Duurzame modeshow, de vuilnismannen en allerlei producten. – Winterwandeling door Natuurpark Lelystad : 23 november Hoe maken de dieren en de natuur zich klaar voor de winter. Voor jong en oud.

– See more at: http://www.nmfflevoland.nl/Natuur-enMilieufederatieFlevoland/Website/Blog/Puur_Lifestyle_19-11-13.aspx#sthash.zSQn2eAx.dpuf