Regeerakkoord zet stap naar natuurinclusieve samenleving

Regeerakkoord zet stap naar natuurinclusieve samenleving

 

 

 

 

 

Het regeerakkoord, dat half december werd gepresenteerd, is een eerste stap in de richting van een natuurinclusieve samenleving. We waarderen de hoge ambities, maar uiteindelijk dienen we natuur, milieu en klimaat alleen als we de voornemens ook realiseren.

Het nieuwe kabinet zet volgens de Natuur en Milieufederaties (NMF’s) stappen in de richting van een natuurinclusieve samenleving. Natuur, milieu, klimaat, duurzaamheid én gezondheid hebben in het regeerakkoord een belangrijke plek. Maar de NMF’s vinden het gezien de biodiversiteitscrisis en de klimaatcrisis, teleurstellend dat VVD, D66, CDA en CU niet alle kansen grijpen die er liggen.

Concrete invulling noodzakelijk

De NMF’s kijken verder dan de ambitieuze teksten in het regeerakkoord. Uiteindelijk gaat het om de concrete invulling van alle plannen, willen we natuur, milieu en klimaat écht beschermen. Daarbij is een rechtvaardige overheid ook een overheid die zich houdt aan de eigen wetten en regels én toeziet dat anderen dat ook doen. Het kabinet moet zich op dat vlak nu gaan bewijzen.

De NMF’s zijn benieuwd met welke concrete voorstellen dit kabinet komt.