Regenbui en wateroverlast? Haal tegels uit je tuin!

Regenbui en wateroverlast? Haal tegels uit je tuin!

Regenbui en wateroverlast? Haal tegels uit je tuin!

 

 

 

 

 

Hevige regenbuien met als gevolg wateroverlast. Om het water goed op te vangen is er meer ruimte nodig. Daarom dagen wij je uit om deze week tegels uit je tuin te halen. Vervang je tegel door beplanting of gras. Al dat mooie groen is toch veel mooier dan die saaie bestrating?! Heb je tips nodig? Kijk op www.ikdoemeejijook.nl en doe mee aan de challenge!

Drup, drup, drup …
Het begin van deze zomer tekent zich door de ene forse regenbui na de andere. Steeds vaker hebben we te maken met extreme weersomstandigheden, zoals lange periodes van droogte of enorme plensbuiten. We zagen al veel beelden in de media voorbij komen met wateroverlast in wijken en straten. Ook in Flevoland is het belangrijk om te zorgen dat water beter wordt opgenomen, zodat we de overbelasting van riolen verminderen. Doe mee met de challenge deze week: vervang stenen in jouw tuin door groen. Elke vierkante meter steen helpt om regenwater beter in de bodem te laten zakken.

Impact challenge vorige week
 Flevolanders lieten vorige week hun kapotte apparaten repareren. Zij deden mee via de challenge: ‘’Apparaat stuk? Laat het repareren zoals bij een repaircafé”. Als iedere Flevolander zijn kapotte apparaten laat repareren, besparen zij samen bijna 1.8 miljoen kilogram grondstoffen. Kijk op www.ikdoemeejijook.nl en doe mee aan de challenge!
Eenmaal ingeschreven sturen wij gratis tips.

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland     
In juli staan de challenges in het teken van ‘wees lief voor water’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.    

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl