Reis jezelf rijk en milieubewust naar het strand

16 juli 2014

In de uitzending van 15 juli komen reis jezelf rijk, milieubewust naar het strand en MooiFlevoland groene uit-tips aan bod.  Om de items te beluisteren klik je op de link. Op de pagina waar je terecht komt zijn de items te beluisteren onder Puur Lifestyle:  Beluister de items van Omroep Flevoland hier.

1. Reis jezelf rijk
Bespaar brandstof door rekening te houden met het gewicht van de auto. Hoe lichter hoe beter. Kijk kritisch naar wat je meeneemt. Maak van te voren een lijstje met wat je nodig hebt. Probeer zo weinig mogelijk op, aan of achter je auto mee te nemen. Houdt je bandenspanning goed in de gaten en zet de airco alleen aan als dit nodig is. Met de trein kan je samen reizen met 40% korting en kinderen kunnen voor 2,50 euro mee.

2. Milieubewust naar het strand
Flevoland heeft mooie stranden langs de oostrand. Er zijn wel 24 stranden in Flevoland. Houd de stranden schoon en neem je afval mee terug naar huis of gooi het in de afvalbak. Afval kan goed worden gerecycled. Van oude visnetten, voile en pluisjes wordt het vezel econyl van gemaakt waar badpakken en zwembroeken van gemaakt worden. Ook slippers kunnen duurzaam geproduceerd worden bijvoorbeeld Plakkies van oude autobanden.

3. Er op uit in Flevoland
Kijk voor de tips op www.MooiFlevoland.nl/agenda