Spaar grondstoffen! Shop verpakkingsvrij.

Spaar grondstoffen! Shop verpakkingsvrij.

Spaar grondstoffen! Shop verpakkingsvrij.

 

 

 

 

 

Door verpakkingsvrij te shoppen besparen we grondstoffen.  Wil jij weten hoe je je voetafdruk verkleint en verpakkingsvrij kan shoppen? Kijk op www.ikdoemeejijook.nl en doe mee aan de challenge: ‘’Spaar grondstoffen! Shop verpakkingsvrij’’. Schrijf je in en ontvang tips.

Zero waste: Shop verpakkingsvrij!
Als consument hebben we misschien nog weinig keuze, maar door het kopen van verpakkingsvrije producten geven we wel een sterk signaal af naar de producent. Laat je stem gelden, vraag om plasticvrije verpakkingen of verpakkingsvrije producten en haal zo weinig mogelijk plastic in huis.

Verpakkingsvrij shoppen kan heel makkelijk. Bij grotere winkelketens zijn steeds meer verpakkingsvrije producten te vinden. Of gebruik herbruikbare zakjes voor groente en fruit. Ook op de markt of bij de zogenaamde toko’s kun je met eigen bakjes of zakjes terecht.

Impact challenge vorige week
Flevolanders gingen vorige week op pad en hielpen mee aan het bestrijden van zwerfafval! Zij deden mee met de challenge: ‘’Opruimactie: Eropuit? Neem 5 stukken afval mee’’. Er werden lege blikjes, plastic zakjes, papiertjes en ook mondkapjes opgeruimd en verkleinden daarmee hun Flevolandse voetafdruk.

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland     
In juni staan de challenges in het teken van ‘grondstoffen’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.    

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl