Spaar water en energie: douche max. 5 minuten

Spaar water en energie: douche max. 5 minuten

Spaar water en energie: douche max. 5 minuten

 

 

 

 

 

Je leest het goed! 5 minuten niet meer. Durf je het aan? Skip deze week die te lange douche beurt. Lastig? We helpen je graag op weg. Bij deelname aan deze challenge ontvang je een gratis douchezandloper. Doe je mee?

Douche maximaal 5 minuten
Wist je dat een liter warm water 50 keer meer energie kost dan een liter koud water? Door 5 minuten in plaats van 9 minuten te douchen bespaart een gemiddeld huishouden al snel 16.000 liter warm water. Korter douchen loont dus in de portemonnee.

Gratis douche-zandloper
Doe mee met de challenge: ‘Verbuik minder water en energie: douche maximaal 5 minuten.’’ Meld je aan via www.ikdoemeejijook.nl en ontvang de gratis douchezandloper.

Impact challenge vorige week
Flevolanders kozen vorige week voor een regenton. Met de regenton wordt enorm veel water opgevangen dat gebruikt kan worden voor het sproeien van de tuin of plantjes in huis. Op deze manier bespaarden ze water en grondstoffen. Zij deden mee aan de challenge:‘Bespaar kraanwater: kies regenton voor plantjes’’. Kijk voor de challenges op www.ikdoemeejijook.nl .

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland    
In juli staan de challenges in het teken van ‘wees lief voor water’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.    

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl