Start-stop-systeem en Alles Duurzaam

13 augustus 2014

In de uitzending van 12 augustus komen het inbouwen van een start-stop-systeem, de app Alles Duurzaam en MooiFlevoland groene uit-tips aan bod.  Om de items te beluisteren klik je op de link. Op de pagina waar je terecht komt zijn de items te beluisteren onder Puur Lifestyle:  Beluister de items van Omroep Flevoland hier.

– Inbouw start-stop-systeem Start2stop (bespaart zo’n 6% brandstof)
In te bouwen in auto’s vanaf 2006 of een oudere auto met een nieuwe accu. Reken je terugverdientijd uit op de website start2stop.nl (gemiddeld 5 jaar). Het systeem kost tussen de 200 en 300 euro. Het rijdt even anders, maar je went er snel aan en dan wil je niet meer anders. Bij filerijden kan je het systeem uitzetten. Het geeft al voordeel als je een paar seconden stilstaat. Vanaf half augustus is het inbouw systeem te koop. Wil of kan je geen investering doen maar toch zuinig rijden? Het Nieuwe Rijden kan veel brandstof schelen. Tips zijn bijvoorbeeld: snel doorschakelen en uit laten rollen voor een stoplicht. Kijk op www.hetnieuwerijden.nl

– AllesDuurzaam.nl heeft een mooie app
Op basis van je locatie kan je alle duurzame adressen in je buurt vinden. Je kan als consument een keuze maken waar je je geld aan wil besteden. Voor mensen met een kleine beurs zijn streekproducten een uitkomst. Kies lokaal voedsel en doe zo een stapje richting duurzaamheid. Wat betreft geldzaken: ASN bank en Triodos hebben fondsen waarbij ze naar duurzaamheidscriteria kijken. Je kan bekijken in welke bedrijven deze banken investeren (bijvoorbeeld kledingproducenten) en zo kiezen voor duurzamere producten.

– uittips van Mooi Flevoland
12, 13 en 14 augustus – Zomerfestival Buitenlol Kemphaan Almere
15 augustus – Vleermuisexcursie met IVN Zeewolde
15 augustus – Natuurcafé Lelystad op locatie over nachtvlinders
16 augustus – Belevenissenbos Kindermudrun!
17 augustus – Vogelkijkmiddag bij de Oostvaarders
17 augustus – Doe-middag in de Gesteentetuin op Schokland
Meer informatie en meer activiteiten zie www.mooiflevoland.nl