Studenten met de handen in de klei: 450 boompjes erbij!

Studenten met de handen in de klei: 450 boompjes erbij!

Studenten met de handen in de klei: 450 boompjes erbij!

 

 

 

 

Studenten van het Hout en Meubileringscollege uit Amsterdam planten zaterdag 27 november 450 bomen op Landgoed Roggetbotstaete. De plantactie is een onderdeel van een samenwerking van De Stichting Groeiend G’hout Amsterdam, Natuur- en Milieufederatie Flevoland en Landgoed Roggebotstaete.

Een bos voor en door studenten
De komende 3 jaar worden jaarlijks minimaal 400 bomen geplant, onder de vlag van het project Plan Boom, op Landgoed Roggebotstaete. Voor iedere student die afstudeert wordt jaarlijks een boom geplant. Het hout uit het bos zal worden gebruikt als timmer-, meubel of draaihout en voor het bouwen van objecten, waarbij duurzaamheid centraal staat. Het verwerven van kennis over houtsoorten en groei, het rooien, zagen, oplatten en het verder bewerken van begin tot eindproduct staat hierbij centraal.

De Natuur en Milieufederaties willen met Plan Boom 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in buitengebieden voor 2023 planten. Hiermee verkleinen we onze CO2 uitstoot en wordt onze leefomgeving gezonder, groener én mooier. In Flevoland willen we 500.000 bomen de grond in krijgen!