Thuis blijven leidt tot energiezuinig klussen

Thuis blijven leidt tot energiezuinig klussen

Het jaar is bijna ten einde. Een raar jaar, waar we meer thuis bleven. We gingen aan de slag met klussen thuis of verbouwen. En gelijk ook met het energiezuiniger maken van de woning. Veel Flevolanders benaderden afgelopen jaar het energieloket Flevoland voor een energie-advies.

Een kleine bloemlezing: meer dan 500 Flevolanders hebben zich gemeld voor warmtescans, zodat er warmtelekjes in de gevel zichtbaar worden. De chatfunctie bleek dit jaar een zeer gewaardeerde en goed bezochte vervanger, tijdens de periodes van lockdown. Vooral inwoners van Almere maken hier veel gebruik van. De energiemeter waardoor je thuis energielekjes kan ontdekken ging bijna 200 keer op pad. Ook huurders gingen op pad in huis en vonden soms serieuze energielekkages.

Lees hier hun verhalen  Bovendien weten VVE’s  ons steeds beter te vinden voor hulp en ondersteuning.

Op steeds meer plekken organiseerden we spreekuren, als de COVID-regels het toelieten. In alle 6 gemeenten was dit het geval, maar dat is uitgebreid met extra spreekuren op de Urker markt, en in Biddinghuizen en Swifterbant.

Energie-opwek door Flevolandse energie-cooperaties is verder versneld. Als NMFF ondersteunen we het Platform Energiecooperaties Flevoland zodat de slagkracht nog groter wordt. In Biddinghuizen boden we hulp aan een nieuwe energiecooperatie (in oprichting).