Thuis klusje klaren? Ga circulair klussen!  

Thuis klusje klaren? Ga circulair klussen!  

 

 

 

 

 

De lente is in aantocht en dat biedt een mooi moment om jouw huis klaar te maken voor het voorjaar. Denk je aan een opknapbeurt? Doe dan mee met de challenge: “Thuis klusje klaren? Ga circulair klussen! www.ikdoemeejijook.nl  #ikdoemeejijook 

Circulair klussen
Er bestaat circulaire verf, circulaire wandbekleding en zelfs circulaire oplossingen voor daken. Kies bijvoorbeeld voor een gerecycled bitumen dak, herbruikbare dakpannen of circulaire kozijnen. Je reduceert hiermee op de CO2 uitstoot en draagt jouw steentje bij aan een gezonder en duurzamer leefklimaat. Welke circulaire klusoplossingen kies jij? Heb je hulp nodig? Dat kan! We helpen je graag bij deze challenge door het geven van circulaire klustips.  

Impact challenge vorige week:     
Enkele Flevolanders namen inmiddels enthousiast deel aan de challenge “Thuis klusje klaren? Ga circulair klussen!” In één week besparen zij daarmee 120 kilogram grondstoffenen dat is 600 kilogram CO2 per maand en jaarlijks 1440 kilogram CO2. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we jaarlijks zo’n 54 miljoen kilogram grondstoffen!  

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland  
In maart staan de challenges in het teken van ‘duurzaam verbouwen’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.  

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl