Tuin winterklaar en zonnepanelen

5 november 2014

In de uitzending van 4 november komen het winterklaar maken van de tuin, btw teruggave bij aanschaf zonnepanelen en MooiFlevoland groene uit-tips aan bod.  Om de items te beluisteren klik je op de link. Op de pagina waar je terecht komt zijn de items te beluisteren onder Puur Lifestyle:  Beluister de items van Omroep Flevoland hier.

– Tuin winterklaar maken
Als je graag leven in de tuin wil dan moet de tuin niet te schoon zijn. Van bergen bladeren en takjes maken bijvoorbeeld egels gebruik. Bloeiende planten en besdragende struiken nog niet snoeien want hier maken vogels en insecten nog gebruik van. Verwijder de spinnen ook niet overal want die vangen kleine insecten weg. Kikkers kunnen overwinteren in vijvers van 80 tot 1oo cm diep. Leg bijvoorbeeld wat hout in de vijver voor de kikkers om onder te schuilen.
– Tip: Zonnepanelen aanschaffen is extra interessant omdat de btw kan worden teruggevraagd.  U meldt zich aan als startende onderneming, krijg btw terug en doet aangifte van inkomstenbelasting en vraagt daarna een ontheffing van inkomstenbelasting aan. Dit lijkt lastig, maar soms kan uw installateur dit voor u regelen. Wilt u dit zelf doen kijk dan eens bij Milieu Centraal of kom voor advies naar de winkel DuurzaaminLelystad.
– Er-op-uit in Mooi Flevoland
Kijk voor tips op www.mooiflevoland.nl