Uit eten? Bestel tap- of kraanwater

Uit eten? Bestel tap- of kraanwate

Uit eten? Bestel tap- of kraanwate

 

 

 

 

 

Het stroomt gewoon uit de kraan, en je hoeft er geen dure waterflessen voor te bestellen. Vraag tijdens een restaurant bezoek gerust om een glaasje kraanwater. Zeker als je daarnaast wat anders drinkt. Doe mee met onze challenge: ‘’Uit eten? Bestel tap- of kraanwater.’’ Meld je aan via www.ikdoemeejijook.nl en ontvang tips hoe je nog meer water en grondstoffen kan besparen.

Kies voor TAP

Het is gek, Nederland behoort tot de landen met de beste waterkwaliteit van de wereld. Toch vliegen de dure flesjes nog over de toonbank bij de horeca. Wil je ook grondstoffen besparen? Kies dan voor getapt kraanwater in plaats van dure onnodige flesjes. Het smaakt net zo lekker!

 

Impact challenge vorige week
Flevolanders haalden vorige week tegels uit hun tuin en vervingen dit voor gras of beplanting. Zo kan het water beter in de grond zakken bij stevige regenbuien. Zij deden mee aan de challenge:‘’ Wateroverlast of regenbui? Haal tegels uit je tuin.”. Als iedere Flevolander meer groen zou aanbrengen borgen we 250 miljoen liter water en creëren we 500 duizend vierkante meter aan extra groen per jaar. Kijk op www.ikdoemeejijook.nl en doe mee en doe ook mee.

 

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland     
In juli staan de challenges in het teken van ‘wees lief voor water’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.    

 

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl