Uitbreiding Marker Wadden dankzij Postcode Loterij

3 februari 2017

NMFF  feliciteert Natuurmonumenten met volgende stap Marker Wadden, een natuurgebied in ontwikkeling in het Markermeer vlakbij Lelystad. In de duurzaamheidswinkel in  Lelystad organiseert Natuur- en Milieufederatie Flevoland periodiek samen met Natuurmonumenten Marker Wadden cafe’s .

Natuurmonumenten ontving gisteren een extra bijdrage van € 6,9 miljoen van de Nationale Postcode Loterij voor uitbreiding van Marker Wadden, een natuurparadijs in wording. In de uitzending van RTL Late Night over Marker Wadden kreeg boswachter Andre Donker tot zijn grote verrassing de check van de Postcodeloterij overhandigd door Humberto Tan.

Schitterend natuurparadijs
Deze extra bijdrage voor Marker Wadden is een geweldige opsteker voor aanleg van dit schitterende natuurparadijs voor mens en dier. Het plan omvat de aanleg van een serie eilanden in het Markermeer die voor een betere waterkwaliteit zorgen, ruimte voor vogels en recreatiemogelijkheden voor mensen.

Droomstart
Voor dit plan ontving Natuurmonumenten in 2012 de eerste bijdrage vanuit het droomfonds van de Nationale Postcode Loterij. Daarmee kon een start gemaakt worden met dit prachtige natuurproject. In 2016 kwam het eerste eiland van ongeveer 250 hectare boven water. In september vorig jaar zetten al 1200 mensen tijdens de Expeditie Marker Wadden voet aan wal op het dit eiland.

Met de extra bijdrage van kan nu verder worden gewerkt aan Marker Wadden, samen met overheden, bedrijven, Natuurmonumenten en andere maatschappelijke organisaties. Daarom zijn we ongelofelijk blij met deze extra bijdrage. We zijn de Postcode Loterij en haar deelnemers zeer dankbaar!