Veel animo duurzame kinderworkshops DuurzaaminLelystad.nl

12 juni 2014

De Lelystadse wethouder van duurzaamheid, Elly van Wageningen, heeft woensdagmiddag 11 juni een kennismakingsbezoek gebracht aan de Duurzaamheidswinkel, die gehuisvest is in het oude postkantoor aan het Stadhuisplein. Zij heeft daarbij kennisgemaakt met Robert Atkins, adjunct directeur van Natuur en Milieu Federatie Flevoland (NMFF). Ook keek de wethouder mee met de kinderen die deelnamen aan de kinderworkshop die deze maand in het teken staat van ‘afval’. De kinderworkshops op de woensdagmiddagen worden druk bezocht en zorgen voor veel leerzaam vertier.

Wethouder Van Wageningen woont een kinderworkshop bij

Ontmoetingsplek en inspiratiebron

Robert Atkins kon de wethouder vertellen dat de Duurzaamheidswinkel met zo’n 400 bezoekers per maand goed bezocht wordt. De Duurzaamheidswinkel is een ontmoetingsplek en inspiratiebron voor iedereen die iets met duurzaamheid wil of kan en is een vervolg op de website www.duurzaaminlelystad.nlnieuw venster, waar geïnteresseerden elkaar virtueel kunnen ontmoeten. Wethouder Van Wageningen was onder de indruk van de positieve sfeer die de winkel uitstraalt: “Ik ben blij verrast dat de Duurzaamheidswinkel een ‘no logo-beleid’ voert, zodat er alleen systemen en principes getoond worden ter inspiratie. Merken en bedrijven kunnen alleen tegen betaling meedoen in de winkel. Ook heb ik zelf ervaren dat je na een bezoek aan de Duurzaamheidswinkel ‘rijker’ naar buiten gaat. Het inspireert om persoonlijk nóg meer met duurzaamheid bezig te zijn. Er is namelijk veel informatie in de winkel te vinden; van duurzaam eten tot en met duurzaam vervoer.”

Activiteiten en vergaderruimte

De Duurzaamheidswinkel voorziet in de behoefte aan een fysieke ontmoetingsplek op het gebied van duurzaamheid. In de winkel vinden verschillende activiteiten plaats. Zo worden er op de woensdagmiddagen duurzame kinderworkshops georganiseerd, is er een wekelijks inloopspreekuur en worden er netwerkbijeenkomsten gehouden. Daarnaast kunnen geïnteresseerden er inspiratie opdoen, ideeën bekijken, ideeën delen met anderen en eventueel vergaderen, want ook die mogelijkheid is aanwezig.