Verlicht zuinig! Kies een dimmer of een bewegingssensor

Verlicht zuinig! Kies een dimmer of een bewegingssensor

Verlicht zuinig! Kies een dimmer of een bewegingssensor

 

 

 

 

 

1 jaar lang challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Elke week een nieuwe challenge. Deze week dagen we iedere Flevolandse inwoner én ondernemer uit om zuinig te verlichten door voor een dimmer of bewegingssensor te kiezen! Meld je aan! Doe mee: ikdoemeejijook.nl  Iedere deelnemer aan de challenge ontvangt als bedankje een gratis led-feestslinger. 

Waarvoor gebruik je een dimmer of sensor? 
Door gebruik te maken van een dimmer, hoeft verlichting niet altijd het maximale aantal vermogen te verbruiken. Vaak is een maximaal vermogen ook niet altijd nodig en door het dimmen van verlichting, daalt het stroomverbruik en stijgt de levensduur van de lampen. Ook een bewegingssensor zorgt voor licht op momenten dat het nodig is. Doe mee met de challenge en kies voor een dimmer of sensor! Meld je aan via: www.ikdoemeejijook.nl  

Impact challenge vorige week: 
Flevolanders riepen we vorige week op te kiezen voor led-feestverlichting via de challenge: ‘’Verlicht zuinig: kies voor led-feestverlichting‘’. In één week bespaarden de deelnemers aan de challenge  3 kilogram CO2 en 23 kWh in één maand. Op jaarbasis is dat 275 kWh. Dat is 149 kg CO2. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we samen 23 miljoen kWh en ruim 12 miljoen kg CO2!  

Als ook alle Flevolandse bedrijven aan de slag gaan met het doven van onnodige verlichting besparen we jaarlijks ook heel veel energie en CO2. En zo verkleinen we samen de Flevolandse voetafdruk.  

1 jaar lang, elke week een challlenge, 12 thema’s : ik doe mee, jij ook? 
Elke maand proberen we samen de Flevolandse voetafdruk te verkleinen. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag ook jij een steentje bij aan minder CO2 uitstoot en een lager energie- en grondstoffenverbruik. Samen creëren we dus één grote challenge. Deze maand staat in het teken van het verlagen van ons lichtverbruik: #ikdoemeejijook? Meld je hier aan: www.ikdoemeejijook.nl