Voedselbos, Schone Lucht Rally en de MooiFlevoland-dag

17 september 2014

In de uitzending van 16 september komen het voedselbos, de Schone Lucht Rally en de MooiFlevoland-dag groene uit-tips aan bod.  Om de items te beluisteren klik je op de link. Op de pagina waar je terecht komt zijn de items te beluisteren onder Puur Lifestyle:  Beluister de items van Omroep Flevoland hier.

– Lekkers uit het voedselbos: proeven aan nieuwe natuur
Presentator Omroep Flevoland proeft een Merketon perzik uit het bos. Deze vrucht komt niet in de supermarkt voor omdat deze snel beurs wordt, maar de vrucht is heerlijk van smaak. In Groesbeek is een aantal jaar geleden gestart met een voedselbos. Ook in Flevoland zouden we graag voedselbossen hebben. Het voedselbos is ingediend als idee voor het nieuwe natuur programma van de Provincie Flevoland. Wellicht ontstaat er binnenkort ook een voedselbos met fruitbomen, vruchtdragende struiken, notenbomen en een moestuin in Flevoland. In Groesbeek is onderzocht dat door het voedselbos de bodem rijker is geworden en de ecologische diversiteit is verbeterd.

– Schone lucht rally zaterdag 20 september: Almere doet mee
Doe mee met je hybride of elektrische auto aan de rally in Almere. Promoot hiermee het schone rijden. Deze auto’s zijn erg snel, er zijn raceauto’s te krijgen. Programma van 13.00 uur tot 18.00 uur. De finish is om 16.00 uur en er is een prijsuitreiking om 17.00 uur. Meld je aan op schoneluchtrally.nl.
Een andere brandstof voor auto’s is waterstof. Het is afwachten of dit een doorbraak oplevert of dat het in het pioniersstadium blijft. Het is afwachten of mensen hiervoor gaan kiezen als de auto’s uiteindelijk op de markt komen. Hoe meer mensen kiezen voor een nieuwe technologie hoe bereikbaarder het wordt voor iedereen.

– Er-op-uit-tips van MooiFlevoland.nl, ontdek de herfst komend weekeinde
21 september begint de herfst. De natuur laat allerlei prachtige kleuren zien.

17 september – Burlende edelherten in de Oostvaardersplassen
19 september – Vleermuizen
19 september – Marker Wadden Café over archeologie. Ontdek de geschiedenis van de zeebodem
20 september – Vaar over het zwarte meer naar het Vogeleiland
20 september – Help in de bostuin
20 september – Poepweekend
21 september – Leer meer over de egel
Meer informatie: www.mooiflevoland.nl