Voorlopig energielabel ontvangen – en wat nu?

10 februari 2015

Het voorlopige energielabel dat binnenkort op uw deurmat valt, geeft een inschatting van de energiezuinigheid van uw woning. U kunt dit energielabel gebruiken om te bepalen of er mogelijkheden zijn om uw huis energiezuiniger te maken. Dit kan u naast energiebesparing, meer comfort en geldbesparing opleveren.

Het voorlopige energielabel maakt inzichtelijk of het mogelijk is uw woning energiezuiniger te maken. Om te weten te komen welke maatregelen u kunt nemen om uw huis te verbeteren kunt u kijken op www.verbeteruwhuis.nl. Of kom eens langs bij het Servicepunt Energie Lokaal Flevoland (SELF). Elke dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur is er inloopspreekuur over energiebesparing in de winkel DuurzaaminLelystad (Stadhuisplein 51). Daarnaast is SELF bereikbaar via telefoonnummer 0320-253505 en email self@nmfflevoland.nl.

Het energiezuiniger maken van uw huis kan u naast een lagere energierekening, meer comfort en geldbesparing opleveren. De gemeenten van Flevoland hebben diverse gunstige regelingen om renovaties te financieren. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat woningen met een groen energielabel gemiddeld meer opbrengen dan vergelijkbare woningen met een lager energielabel. Wanneer u uw huis wilt verkopen of verhuren is een definitief energielabel verplicht. Wilt u uw huis verkopen? Vraag dan het definitieve energielabel voor uw huis aan via www.energielabelvoorwoningen.nl.