Voorstelling HaRT – Liefdesgeschiedenis op een moderne milieuboulevard

12 mei 2013

Locatietheatergezelschap Vis à Vis speelt dit seizoen de reprise van HaRT, een eigentijdse liefdesgeschiedenis in een bizarre omgeving. Het publiek komt terecht achter de coulissen van een moderne milieuboulevard. Niet alleen het afval maar ook de menselijke relatie krijgt hier een ongekend tweede leven.

HaRT speelt zich af op een levensecht afvalscheidingsstation waar de moderne mens, verlost van schuldgevoel, alles dumpt wat niet meer bevalt en uitkijkt naar nieuwe hebbedingetjes. Recyclen kan tegenwoordig tot in de eeuwigheid, maar hoe behandelen we het ‘menselijk overschot’? Vegen we illegalen liever onder het tapijt? Met HaRT zet Vis à Vis een satire neer over onverzadigbare materialisme, de angst om luxe te delen en  onze verharde omgang met de vreemdeling.

HaRT speelt zich af in een tijd waar duurzaamheid de sleutel is voor eindeloos geluk. De locatietheater-experts van Vis à Vis scheppen met HaRT een eigen dimensie waarin men kan recyclen tot in de eeuwigheid en zelfs het menselijk overschot een plek vindt.

Traditiegetrouw zet Vis à Vis groot materieel en vernuftige techniek in om het scheidingsstation te transformeren tot een visuele belevenis. Per avond kunnen 750 toeschouwers vanuit een overdekte tribune het liefdesverhaal in een absurde setting beleven. Samen met een nieuwe cast aan jonge acteurs en speciaal gecomponeerde muzikale arrangementen vormt HaRT een van de grootst opgezette locatievoorstellingen van dit seizoen.

Natuur- en Milieufederatie Flevoland is sponsor van de voorstelling HaRT van Vis a Vis.